Sedm statečných – U19

Rok 2018 zahájili hráči U19 dvěma zápasy v Šumperku. Nečekal nás jednoduchý soupeř, možná jediný, který by nás v případě dvou porážek mohl ohrozit na prvním místě soutěže. Situaci ještě komplikovala začínající sezona maturitních plesů, takže na cestu vlakem se vydalo sedm statečných, z toho dva borci po pátečním plese. Cílem tedy bylo dát všechno do prvního utkání a pokusit se zvítězit. To se podařilo, i když vítězství se nerodilo lehce, jak by mohl naznačovat konečný výsledek.
V první půlce jsme diktovali tempo a odskočili soupeři na rozdíl 13 bodů, ten ovšem zbraně nesložil a o poločase bylo prakticky srovnáno. Ve třetí čtvrtině nám soupeř dokonce odskočil na rozdíl sedmi bodů a domácí diváci nás již viděli na lopatkách. V posledních dvou minutách třetí čtvrtiny jsme však dvěma trojkami a čtyřmi body před klaksonem překlopili čtyřbodové vedení na naší stranu. To soupeře zaskočilo a poslední čtvrtinu jsme proměnili v naší exhibici (26:8) a vydřeli cennou výhru.

Druhé utkání jsme chtěli odehrát se ctí, pokusit se co nejdéle bojovat o výsledek, případně v závěru překvapit. To se nám dařilo do 7 minuty druhé čtvrtiny, kdy byl stav vyrovnaný, ale potom už nebylo kde brát a soupeř nám začal postupně unikat až na rozdíl 30bodů. V poslední čtvrtině jsme ještě zmobilizovali zbytky sil a výsledek lehce upravili, i když hráči už by se raději viděli ve vlaku, hlavně ti, které ještě čekal sobotní maturitní ples.
Všem borcům dík za účast a za to, že se vydali ze všech sil a dokázali urvat důležité vítězství
(Jeřábek Petr, Drahokoupil Radek, Volejník Jaromír, Pavlíček Petr, Adamec Filip, Wagner Michael, Snop David)

TJ Šumperk : Basket Poděbrady, 70:92 (21:29,45:47,62:66)
TJ Šumperk : Basket Poděbrady, 90:68 (19:21,52:41,72:50)