U15G – poslední zápasy

O víkendu jsme odehráli své poslední zápasy v letošní sezóně.

Slovan Varnsdorf – Basket Poděbrady   74 : 60

Body:  Bártová 16, Seifrtová 12, Karásková 10, Soukupová 6, Bartošová a Šťastná 4, Bucháčková a Šarochová 3, Špeldová 2
V sobotu byl naším soupeřem Varnsdorf, kterého jsme v letošní sezóně ještě neporazili. Jednotlivé zápasy byly ale vyrovnané, dva podzimní jsme prohráli o 5 a 7 bodů,  jarní domácí o 3. Proto jsme šli do zápasu s velkou touhou konečně vyhrát. Bohužel jsme již od začátku začali na soupeře ztrácet. Trápila nás přesnost zakončení a prohrávali jsme podkošové souboje. Na konci  3. čtvrtiny to bylo již o 23 bodů v náš neprospěch. Do poslední čtvrtiny jsme ale nastoupili jak pokropeni živou vodou.  Za 5 minut jsme soupeři dali 14 bodů a snížili na rozdíl 11 bodů. V této části se soupeř nedokázal vyrovnat s naší agresivní obranou a jeho koš zasypávala především z rychlých protiútoků Terka Bártová. Bohužel jsme se více vítězství nepřiblížili. Závěr si soupeř pohlídal a došel si pro své další vítězství.

TJ Lokomotiva Liberec – Basket Poděbrady   35 : 71

Body: Špeldová 17, Hampejzová 12,  Šarochová 11, Bártová 8, Bucháčková a Karásková 6, Bartošová a Šťastná 4, Nedbalá a Zítová 3, Soukupová 2
K poslednímu zápasu do Liberce jsme odjížděli s předsevzetím odčinit sobotní prohru a tento cíl jsme také splnili. Velká rotace všech 12 hráček nám ušetřila síly, ale částečně dovolila soupeři držet s námi do poločasu krok. Druhý poločas byl již celý v naší režii. Na konci 3. čtvrtiny jsme měli již 30 bodový náskok a tento jsme ještě do konce navýšili. Výborně zahrály všechny hráčky, zvláště Veronika Špeldová, autorka 17 bodů.
Nyní nás čeká dvouměsíční soutěžní přestávka a potom kvalifikace o dorosteneckou ligu pro příští sezónu.