Šmoulinka – Turnaj Nymburk

Šmoulinka Cup 8.10.2017 v Nymburce

Opět v Nymburce, ale se Šmoulinou. V úvodu musíme podotknout, že to bylo jiné než minulý týden s U11. Ale postupně.
První zápas proti Nymburku se ukázal jako klíčový pro naše celkové umístění na turnaji. Začátek utkání nám nevyšel a soupeř šel rychle do vedení 12:2. Náš výkon ve druhé čtvrtině byl lepší, nicméně jsme stále dotahovali. Stav v poločase byl 22:16 pro NBK. Ve třetí a ve čtvrté čtvrtině se nám navíc nedařila střelba a nájezdy do koše. Na konci utkání bylo skóre 42:30 v náš neprospěch. Tento zápas byl basketbalovou premiérou pro Filipa Slavětinského.
Druhé utkání bylo s naším skoro již „tradičním“ soupeřem – SŠB Pardubice. Zápas byl velmi vyrovnaný. Po celou dobu utkání se nám dařilo držet mírný náskok. Tento zápas jsme vyhráli 22:18.
Naším posledním soupeřem byl mladý tým AŠ Mladá Boleslav. Zápas byl v podstatě jasný od začátku. Náš tým si vyzkoušel nejrůznějsí složení hracích pětek (pouze holky, nejmladších atd.). Vyhráli jsme 42:2.
K celkovému umístění. V posledním zápase NBK prohrálo SŠB 29:30 a to náš tým díky horšímu skóre v minitabulce nešťastně odsunulo až na třetí místo v turnaji. Samozřejmě nejdůležitější pro nás je, že si zahrálo všech 16 nominovaných hráčů, kteří hráli s nadšením.