U15B KRÁLOVŠTÍ SOKOLI H.K., TJ SVITAVY

BASKET PODĚBRADY – KRÁLOVŠTÍ SOKOLI HRADEC KRÁLOVÉ   113:54

Návrat ke starým dobrým pořádkům! Od počátku zodpovědný výkon, i v nekompletním složení jsme si vybudovali náskok +20 a v průběhu utkání zatížili konto hostí všichni hráči. Soupeř (dá se říct, že již tradiční) hrál pouze to, co jsme mu dovolili. Škoda zbytečné nervozity a udělení TCH trenérovi hostujícího družstva. Zřejmě jistá frustrace z výkonu hráčů a v neposlední řadě i nepřesný výkon rozhodčích, suma sumárum vše zbytečné. A že se nám všechno nepovedlo?  Vždy tam byl někdo, kdo to dobojoval, doskočil rozehrál … 😉

BASKET PODĚBRADY – BASKETBAL TJ SVITAVY   81:61

Jáká to proměna oproti předchozímu dni! Že by časový posun, nebo snad podcenění soupeře? To nevíme, ale jedno je jisté: „profesorský“ přístup bez bojovnosti a bez maximálního nasazení (hlavně v obraně) to proti družstvu, které má hru postavenou na stylu, který nám nesedí a „nevoní“ – houževnatost, kontaktní hra, a díky fyzickým předpokladům i „hra od podlahy“ – to vše vyústilo v jediný možný moment: tradiční poločasový fén…! Jiný tým, jiný soupeř? Nic takového – hrajeme to co musíme a umíme – pouze pot, slzy a krev!!! V poločase plichta – rázem unikáme ve skóre. A příklady táhnou – výkon našeho nejlepšího hráče Kuby „Jéby“ Jebavého strhnul i ostatní!

Jdeme dál, čeká nás „derby“ víkend. Pojďme si zahrát, bez nervů, zbytečných gest, faulů, chyb, ať nás to baví – na hřišti, na střídačce i v hledišti!