U15B ZÁPASY S TÝMY ZE SRBSKA – BRANDÝS n.L.

Basket Poděbrady – ŠKK ZVEZDARA   56:77

První ze zápasů turnaje v Brandýse n.L. provázela značná nervozita zapříčiněná nejen neznalostí soupeře, který dostál pověsti o temperamentu a zaujetí pro hru tolik typycké pro týmy z „balkánu“, ale i celkem „fair play“ soudcováním rozhodčími – a světe zboř se, ze Srbska … !

Dosti výmluv, nehráli jsme prostě vůbec nic, jednoduše řečeno – vlítli na nás a my jsme byli úplně neškodní. První a druhá čtvrtina byla opravdu žalostná. Od začátku druhého poločasu jsme přeci jen začali hrát to, co jsme chtěli a potřebovali a tak se podařilo částečně zkorigovat nepříznivý výsledek. Na znervóznění soupeře a dotažení skoro třicetibodového manka to nestačilo. Díky zlepšenému výkonu, je pro nás konečný výsledek sice  -21, nicméně pochvala hlavně za to, že jsme zápas nezabalili. Což uznal i trenér soupeře: „…great appreciation, great character!“

Basket Poděbrady – KK RAS   75:64

Druhé utkání v jednom dni, a zase počáteční nervozita, která nás opustila (naštěstí) již během první čtvrtiny. Poctivý výkon v obraně, zlepšený útok a proměněné TH  +  aktivní výkon střídajících hráčů, to vše dohromady „zadělalo“ na hezký výkon a vítězství !!!

Basket Poděbrady – KK NAISUS   78:81

Do třetice … soupeř ze Srbska!   Ne, ne, ne a ne, když to prostě nelepí, tak to prostě nelepí!  Zbytečná nervozita (opět), ztráta formy (docela patrná), únava(?), bylo by toho asi víc, proč jsme rupli.  Od začátku jsme  věděli, co bude na soupeře platit. Od začátku jsme se snažili, ale prostě to nešlo.  A když už jsme se nadechovali k obratu ve vývoji skore, soupeř dal buď laciný koš bez obrany, nebo několik trojek za sebou, nebo … my jsme nedali , případně zazdili „tuttovku.“

Všechny tři zápasy nám ukázaly kde máme největší slabiny a na čem pracovat.  Máme před sebou poslední zápasy ve skupině a pak kvalifikaci o ligu U15 v sezoně 2017/18. Bylo by toho hodně, co by se dalo napsat, každý z kluků už si své vyslechl bezprostředně po skončení turnaje.  A určtě si ještě zápasy rozeberem.  Nicméně co si před tréninkem a v šatně řekneme, to na boží světlo vytahovat nebudem, to je prostě zákon!

Absolutní uznání za všechna tři utkání si zaslouží Kuba „Jéba“ Jebavý. Až na těch pár drobností (ale kdo by se v tom patlal) SUPER výkon!!!