MUŽI A – DVĚ DOMÁCÍ PROHRY

Dvě domácí prohry mužů ve druhé lize

Muži A ve druhé lize odehráli poslední dvě domácí utkání v sezóně.  A obě byla důležitá z pohledu konečného umístění v tabulce základní skupiny B.

BASKET PODĚBRADY : TJ SOKOL BK CHRUDIM   62 . 70

V sobotu přijela do Poděbrad Chrudim, která v letošním roce patří mezi nejlepší týmy a bojuje o závěrečné play off, do kterého postoupí dva nejlepší z každé skupiny. Chrudim měla našemu týmu co oplácet, v 9 kole jsme jej totiž překvapivě zaskočili na domácí palubovce. Utkání mělo velmi vyrovnaný průběh, vždy však byli hosté o pár bodíků vepředu. Díky vítězství 62-70 se Chrudim probojovala do čela skupiny B.

BASKET PODĚBRADY : BK PŘELOUČ  60 .72

Nedělní zápas s Přeloučí byl soubojem dvou týmů, které nemají definitivu záchrany. Soutěže je velmi vyrovnaná, záchranu zajím nezajišťuje, jindy pohodlných, deset výher. Do zápasu jsme bohužel nastoupili pouze se sedmi hráči a především jen s jedním klasickým pivotem – Romanem Hořejšem. Přelouč s kompletním kádrem po celé utkání mírně vedla.  Až ve čtvrté čtvrtině se Poděbrady heroickým výkonem dokázali na soupeře dotáhnout. Dvě minuty před koncem bylo skóre vyrovnané. V posledních dvou minutách rozhodl hostující rozehrávač Bulušek, který zaznamenal tři přesné tříbodové střely. Hosté zvítězili 60-72 a bodově se dotáhli na náš tým. Škoda jen pracovních a zdravotních absencí našeho týmu!

Poděbrady v posledním dvoukole hrají na palubovkách pražských týmů z Vyšehradu a Radotína. Vše mají ve svých rukách, jedno vítězství znamená záchranu a umístění okolo pátého místa.