V neděli 5.10. nastoupili kluci kategorie U13 proti prvnímu ze tří pražských soupeřů, proti družstvu BŠ Praha na jeho palubovce. Čekal je soupeř složený stejně jako jejich družstvo, s větším zastoupení hráčů ročníku 2003. S některými hráči se setkali vloni ve finálové skupině v kategorii U11.

V prvním poločase svého soupeře naprosto zaskočili svoji osobní obranou po celém hřišti. Získávali míče ještě na soupeřově polovině a snadno získávali bodový náskok. Jako černá ruka řádil v řadách soupeře Lukáš Svoboda. Když v další části hry přidal body svými nájezdy Dan Musil, vyhrávali hráči Poděbrad v poločase již o 34 bodů. V druhé části se hra ale vyrovnala. Hosté polevili v obraně a domácí je začali překonávat rychlými protiútoky a hrou přes své vysoké hráče. Tuto část zápasu vyhráli Poděbrady pouze o 6 bodů a v závěru pečetil Petr Kupec svými 2 body jejich vítězství o 40 bodů.

Vývoj hry druhého poločasu naznačoval, že pokud budou obě družstva předvádět stejnou hru i v druhém utkání, bude tento zápas velmi vyrovnaný. Hosté budou těžit z těsné osobní obrany a domácí budou vyhrávat ve hře podkošových hráčů.

Druhý zápas se takto skutečně vyvíjel. Obě družstva bojovala o každý míč. Chyby na obou stranách nedovolili ani jednomu družstvu získat rozhodující náskok. Do poslední čtvrtiny vstupovali poděbradští hráči se slibným 8 bodovým náskokem. Snahu soupeře otočit vývoj zápasu zabrzdil svými koši Dan Musil. V té době se k povzbuzování poděbradských rodičům přidala i celá lavička hráčů a v této bouřlivé atmosféře dovedli hosté zápas do vítězného konce. Zápas nakonec vyhráli o 16 bodů.

BŠ Praha – Basket Poděbrady 40 : 80 (4:26, 13:47, 25:63)
(Musil 16, Bečvář 14, Frič 11, Soukal 9, Svoboda L. 9, Svoboda M. 7, Černý Kr. 5, Vodehnal 4, Vejdovský 3, Kupec 2)

BŠ Praha – Basket Poděbrady 37 : 53 (6:10, 19:28, 29:37)
(Musil 14, Svoboda M. 7, Vodehnal 7, Černý A. 6, Frič 6, Bečvář 5, Svoboda L. 3, Chvojka 2, Kupec 2, Krejčík 1)